13. des
Julie Orringer
 
Ei bok som ble sittende
Det var ei bok jeg grep til da jeg ikke hadde noe annet på nattbordet. Men «Den usynlige broen» ble sittende.

Publisert: 22.jun.2017 06.20
Oppdatert: 22.jun.2017 06.28

Det er noe rart med slike bøker som en bare dumper borti, som en ikke har hørt om – og så blir det akkurat den boken du gjerne vil tipse andre om.

I «Den usynlige broen» av Julie Orringer er du tilbake i 1937. Vi følger tre jødiske brødre fra Budapest mens krigen stadig rykker nærmere. Hovedpersonen er arkitektstudenten Andras som drar til Paris med et stipend. Med seg har han et brev han skal levere til en C. Morgenstern som viser seg å være Klara. De to blir et par. Men Klara har en hemmelighet som Andras også blir en del av.

Den eldre broren Tibor drar til Modena for å studere musikk, mens yngste broren gjerne vil til scenen. Når krigen bryter ut, blir det en usikker tilværelse for alle de tre brødrene og familien deres. Vi følger med dem både i den ungarske landsbyen Konyar, til Budapest og Paris og til grusomme arbeidsleirer. Slaget om Budapest blir regnet som et av de blodigste slagene under andre verdenskrig, alle broene som forbandt Buda og Pest ble ødelagt. Den 700 sider tjukke boka forteller en krigshistorie som ikke er kjent for alle.

Trude Ånnevik

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke