buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Therese Tungen: Glimrende debut. Foto: Pernille Blåfjell Walvik
 
En skikkelig ubehagelig debut
I Therese Tungens glimrende debut følger vi folk i ekstreme livssituasjoner.

Publisert: 16.mar.2017 07:04
Oppdatert: 16.mar.2017 07:28

Therese Tungens seks lange noveller forteller om når flommen kommer, når foreldre svikter, når jobben blir borte, når tryggheten rakner. Novellene har vidt forskjellig fortellerperspektiv og beveger seg fra samtidsskildringer til magisk realisme. Men enkelte bilder, motiver, sanseopplevelser og erfaringer går igjen i novellene: Pisslukt, sjukdom, kokosluktende parfyme, blod, bikkjer, diaré, våt dyrepels, sjuk fisk og daude dyr.

Boktittelen viser til en novelle der hunder blir foreslått sluppet løs ut i naturen, med begrunnelsen at i naturen blir de som ulver igjen. Dette gjenspeiler hovedtemaet i novellene: Det som skjer når hinnen av kultur og sivilisasjon rakner, når mennesker blir til dyr. Vi møter mennesker som biter testikler av dyr, tilløp til incest mellom søsken, fyll og alkoholisme og en gravid politiker som jager flyktningbarn. Tankene i hjerner der det kognitive truer med å svikte er skrevet med et språk så friksjonsfritt og levende at jeg føler at det er mine egne tanker jeg leser. Traumer og angst beskrives i sine fysiske detaljer. Boken gjør fysisk vondt å lese.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat