buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Maria Parr: Viderefører barneboksuksess.Foto: Agnete Brun
 
Endelig er oppfølgeren her
Den nye boka om Trille og Lena er frisk og knallgod.

Publisert: 24.aug.2017 06:46
Oppdatert: 24.aug.2017 06:55

I 2005 debuterte Maria Parr med «Vaffelhjarte», om Trille og Lena som er bestevenner selv om den ene er gutt og den andre er jente, den ene forsiktig og den andre full av elleville ideer.

Nå er oppfølgeren endelig her.

I «Keeperen og havet» begynner Trille og Lena i sjuende klasse. Alt foreldrene mener de skal gjøre, er de ikke helt enige i lenger. Og er det barnslig eller gøy å bygge flåte? Teit eller greit å være med farfar på sjøen?

Parr stoler på at leseren forstår hva som skjer. Hun skriver ikke at Trille blir forelsket, hun forteller om det. Nærheten hun har til Trilles tanker og følelser får historien og personene til å glitre. Hun skildrer sjalusien, gleden og en litt dårlig samvittighet for å ikke være med Lena og farfar. Det er realistisk og gjenkjennelig. Nynorsken er ikke noe å la seg skremme av: Den er lettlest og vakker. Ut av forelskelsen kommer også tema som vennskap, familie, identitet og kjærlighet til overflaten. Det eneste minuset er avslutningen, som etter min mening er litt for rask.

Tjue sider til hadde ikke gjort noe.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat