buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Engasjert historie
Det er selveste nasjonalfiskens historie det handler om i Lars Nilssens «Ørret» – fortalt med både iver og engasjement.

Publisert: 23.mar.2017 06:34
Oppdatert: 23.mar.2017 07:21

Det er ei fagbok for ihuga ørretfiskere. Men takket være forfatterens mange gode fortellergrep, er det også blitt ei bok som henvender seg til den mer allment interesserte. For det er en viktig del av norsk kulturhistorie det handler om, i tillegg til at det også er ei bok om en spesiell forvaltningshistorie.

Lars Nilssen er en forteller med sans for å levendegjøre og personliggjøre stoffet. Han forteller med glød og glede om både hendelser og enkeltpersoner som har stått sentralt i historien om den norske ørreten, og hvordan den har utviklet seg. Ikke minst er han personlig til stede i teksten gjennom sine egne opplevelser. For enhver fisker har et rikelig historielaget å øse av, og Nilssen er tydeligvis ikke noe unntak.

Innen faglitteraturen har det de senere årene utviklet seg en form med stadig økt vekt på vekslende fortellergrep, og stor sans for å fortelle gode og poengterte historier, gjerne med skjønnlitterære grep og knep. Dette er ei form som Nilssen behersker fullt ut, fra han starter historien sin langt innpå skogen – om en tømmerhogger som hogger seg i beinet i 1845. Her plasserer Nilssen starten på norsk moderne ørrethistorie.

Mjøsørreten

For lokalmiljøet på Hedmarken er det nok historien om mjøsørreten som fenger mest, og den står sentralt i framstillingen. Også i bildestoffet står fiskermiljøene på Hedmarken sentralt, og bidrar ti å understreke bokas lokale tilknytning.


 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
RUGG: Ørret på 2,8 kilo tatt under stokkmaursverming i et lite vann sør i Femundsmarka.
FOTO: PRIVAT.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat