8. des
FORFATTER: Carolina Neurath.
 
Finansguttas locker room
Det er skralt i finansguttas locker room. I alle fall i den svenske journalistkjendisen Carolina Neuraths roman «Fartsblind».

Publisert: 23.feb.2017 05.26
Oppdatert: 23.feb.2017 05.49

Primitivt og stusslig. Ynkelig. Ikke engang i nærheten av åttitallets Gordon Gekko-standard. Det står virkelig ille til, og det beste med denne boka er Neuraths beskrivelse av dette pinlig lave nivået. Hun gir oss også et innblikk i hvordan ting henger sammen, joda, det er lettlest, et språk for håndbagasje på reise, å kalle dette en thriller er kanskje å ta vel hardt i – og nøkkelen til den siste døra skulle hengt på riktig måte på riktig plass.

De er så utrolig flinke, disse unge, selvsikre svenske jentene, både i romaner og i virkeligheten. Og de er mange. Og de er på riktig plass til riktig tid. Slik er det både med forfatteren Carolina og hovedpersonen i boka «Bea». Treffsikre er de også, når de retter sine våpen mot blinken. Denne gang, i boka, handler det om «gutta boys», som skal tjene penger, store penger, uansett hvordan. Den tradisjonsrike og renommerte «Stockholmsbanken» er stedet. Her er adel, jukseadel, raske hender og kjeltringer samlet. Og midt oppe i det hele, som vanlig, en journalist på egne veger.

terningkast: 4

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke