buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Ernest Hemingway
 
Forbereder ferien

Publisert: 05.apr.2018 08:44
Oppdatert: 05.apr.2018 11:30

«På den tiden bodde de i le Grau du Roi, og hotellet lå ved en kanal som forbandt den gamle festningsbyen Aigues Mortes med havet. De kunne se tårnene i Aigues Mortes kneise over den lave Camargue-sletten, og på et eller annen tidspunkt, så å si hver dag, tok de en sykkeltur dit …»

Kjenner du den igjen? Får du lyst til å dra på ferie? Det er Ernest Hemingways roman «Edens have» som starter slik, og det er ei bok som har gitt mange reiselyst, i likhet med flere av Hemingways romaner. For ikke mange kan skildre landskaper og stemninger som ham. Og fortsatt er det mulig å dra på tur i Hemingways spor, som for eksempel i «Edens hage», med stoff fra den franske og spanske Middelhavskysten.

Selv rakk Hemingway aldri å fullføre romanen helt; han startet på den i 1945, og hadde den med seg fram til sin død i 1961. Romanen utkom i 1986, og kom på norsk året etter. Hemingway startet å skrive den etter at han hadde giftet seg for fjerde gang. Hovedpersonene er da også et par på bryllupsreise; den unge forfatteren David Bourne og hans vakre og rike kone Catherine. Romanen er presentert som en kunstnerroman. Og grunnen til at den aldri ble fullført, skal være at dette var Hemingways mest intime selvportrett.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat