13. des
Linda Skomakerstuen: Krim-debutant.
 
«Uten vesentlige feil eller mangler»: Fornøyelig feelgood-krim
Kosekrim er på moten igjen, etter at krimlitteraturen lenge har vært beksvart og bloddynket. Debutanten Linda Skomakerstuen er en trivelig representant for den nye underholdningskrimmen.

Publisert: 04.mai.2017 08.17
Oppdatert: 04.mai.2017 08.23

«Uten vesentlige feil eller mangler» presenteres som en roman om «en avdød småbyjordmor, en forsvunnet leieboer og en hund som bare er til besvær». Scenen er Risør; «et mer idyllisk bakteppe for en historie finne knapt», bemerker forfatteren i etterordet. I samme slengen understreker hun at «alt er tøys, tull og oppspinn», i tilfelle noen skulle ha trodd noe annet.

Først og fremst er krimromanen et stykke uskyldig hyggelesning, med en ikke bare sympatisk hovedperson, med flere gjenkjennbare trekk. Handlingen er kanskje ikke så veldig spennende, men det går godt unna for debutanten, og historien er slett ikke uten driv. Tvert imot, hun skriver lett, rett-på-sak og ganske fargerikt,

Den voldelige tendensen i de senere årenes krimromaner har skapt et rom også for dem som ønsker krim til hygge og trivsel, og Skomakerstuens debut er en god representant for denne formen for feelgood-krim.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke