buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Påskekrim-konkurranse: Sjefredaktør Carsten Bleness (til venstre) og kulturredaktør Geir Vestad inviterer til å sende inn bidrag til årets påskekrimkonkurranse i HA.
Foto: Trond Lillebo
 
HA gjentar suksessen: Vil du skrive årets påskekrim?
I fjor fikk HA inn hele 40 nyskrevne noveller til påskekrimkonkurransen. I denne saken kan du lese hvordan du kan sende inn årets bidrag.

Publisert: 25.jan.2018 20:43
Oppdatert: 26.jan.2018 15:35

Påske er krimtid, og mange bruker feriedagene til å lese iskalde grøss. I fjorårets påskekrimkonkurranse i Hamar Arbeiderblad fikk kulturredaktør Geir Vestad inn hele 40 bidrag, sendt inn fra skriveføre HA-lesere i alle aldre.

– Den yngste forfatteren var 11 år, og temaene varierte fra de ganske bloddryppende til noen mer mystiske gåter, forteller Vestad. Både Brumunddal, Hamar sentrum, Furnes, Stange, Løten og Ringsaker-fjellet var representert som åsteder for ulike lysskye handlinger.

LES OGSÅ: Knut Faldbakkens krimtips

Nå inviterer redaksjonen igjen til skrivekonkurranse for alle som går med en liten krimforfatter i magen.

spennende

Kravet til novellen, er at handlingen skal utspille seg i Hedmark. Og teksten må være kort, på opptil 10.000 tegn. Ut over det, er det fritt fram for spennende kriminelle opplegg. Og man trenger ikke være bosatt i distriktet for å delta.

I fjor kom fem noveller på trykk i avisa, og på nettavisa h-a.no, etter at en jury hadde plukket ut de beste, mest finurlige og skremmende tekstene. Alle ble illustrert med en spesiallaget tegning av Oddmund Mikkelsen.

– Også i år trykker vi de beste krimnovellene, så leserne våre har noe å glede seg til, sier Vestad.

Vinneren i fjor ble Geir Ove Ovesen, med novellen «En drepende avtale».

LES FJORÅRETS NOVELLEVINNER HER

GÅ RETT PÅ

Forfatter Sidsel Dahlen kom med et godt råd i HA i fjor, til alle som vil skrive noveller:

– Ha en ekstremt klar idé om hva du vil skrive, for du har så lite plass å gjøre det på, at du må vite hva som er poenget før du starter. Og så la hun til: – Litt galskap er ingen begrensning, snarere tvert imot.

Kulturredaktør Geir Vestad snakket også med Gert Nygårdshaug, som etterlyste litt humor i kriminalfortellinger. – Jeg blir veldig glad når det er litt sprett og hopp i ei krimbok, sa forfatteren til HA i fjor.

– Vi gleder oss til å se hva HA-leserne koker sammen av mørke, handlinger og skumle hendelser, sier Vestad. Han presiserer at tidligere skrive- eller forfattererfaring ikke er nødvendig. – Alle kan sende inn sin novelle!

Slik gjør du:

Novellen må være på maks 10.000 tegn (med mellomrom).

Handlingen må utspille seg i Hedmark.

Det er fritt for alle å delta.

Send inn ditt manus på epost til kultur@h-a.no

Siste frist for å sende inn er mandag 12. mars.

De beste novellene settes på trykk i HA og på h-a.no i forbindelse med påsken.

En jury vurderer alle novellene og det venter 5000 kroner i premie til vinneren.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat