buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
STREKER: Oddmund Mikkelsen har samlet utvalgte avistegninger
 
Gode streker
Oddmund Mikkelsen har samlet 300 avistegninger gjennom 40 år i boka «Oddmund Streker». Og jammen er det gode streker vi får servert.

Publisert: 12.okt.2016 11:08
Oppdatert: 12.okt.2016 11:13

Som tegner selv, ser jeg alltid etter om det er en god strek. Streken er den som gjør en tegning levende og interessant. Streken er veldig viktig i en god tegning – den sorte tusjen gnistrer i den stødige hånden til Mikkelsen. Boken tar for seg blant annet tiden da Mikkelsen var tegner i Hamar Dagblad, Østlendingen og Hamar Arbeiderblad. Det er interessant å se utviklingen i tegningene, men Mikkelsen besitter alltid den samme gode humoren. I begynnelsen tegnet han i sort hvitt, men senere kom det også farger på tegningene. Fargene går ikke på strekens bekostning, det er et veldig godt samspill.

lokale politikere

Han har i hovedsak tegnet lokale politikere og hendelser og likheten til de enkelte er upåklagelig.

De ulike redaktørene gir også sine historier fra den gang de jobbet med Mikkelsen. Politikere som blant annet Einar Busterud, som har blitt hans favoritt «offer», får også lov til å uttale seg hvordan det oppleves å åpne avisa stadig vekk med en anelse frykt. En avistegning eller karikatur er ikke mer enn en fin tegning om det ikke er en kommentar. Dette har Mikkelsen mestret gjennom 40 år med sin særegne humor og tegninger.

leker med symboler

Det som gjør mye av humoren er at Mikkelsen leker med symboler og blander dem inn med tegningene, slik som Per Sandberg som sliter seg fra tauet som holdes av Siv Jensen. Han tegnes med kroppen til en pitbull, men labbene er Frp-logoer. Ofte er det også mange morsomme ordspill i snakkeboblene.

Men Mikkelsen kan også være alvorlig når det trengs, som for eksempel i en tegning om terrorangrepet på Utøya. Der viser han oss en annen side av seg som tegner, med subtile symboler. For å klare å formidle humoristisk, må man også kunne være dyp.

Han klarer svært ofte å formidle en spiss kommentar på en rund måte, ikke slem, men med glimt i øyet. De fleste «ofrene» synes å ta det med godt humør. Mikkelsen har betydd mye for lokalavisene i Hamar-regionen. Alle aviser burde ha en tegner, men ikke alle er så heldige å ha en så dyktig en. Mikkelsen kunne lett ha tegnet for verdenspressen, men i stedet valgte han Hamar. Boka anbefales for alle i regionen, det er mange gode øyeblikk fra politikken og sports- og samfunnsbegivenheter du trodde du hadde glemt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat