buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Bernard Minier: Første krim på norsk. Foto: Bruno Levy
 
Grusomt i iskaldt landskap
Ugjestmilde fjellandskaper i Pyreneene er åsted for grusomme handlinger i franske Bernard Miniers krimroman «Hvis helvete var av is».

Publisert: 18.mai.2017 06:32
Oppdatert: 18.mai.2017 07:16

Det er så langt fra solvarme Frankrike det går an å komme. Her er det kulden og ondskapen som råder. Og nettopp skildringen av miljø og landskaper er noe av det skremmende i romanen.

På en psykiatrisk anstalt i Pyreneene er noen av landets farligste kriminelle innestengt. Så begynner forferdelige handlinger å bli begått. Først er det en hest som rammes. Så et menneske. Spor blir oppdaget av en av de farligste pasientene på anstalten.

Bernard Minier sparer ikke på virkemidlene i sin første roman på norsk. Det er et mareritt som utvikler seg med stadig dystrere elementer. Og Minier kan kunsten bedre enn de fleste å utbygge en historie fylt av grøss og gru. Han nevnes gjerne som en ledende representant for den nye franske krimbølgen. Den består av flere forfattere med sans for det mørke og makabre. Men det spørs om ikke Minier tar prisen.

Men vent gjerne med lesningen til en dag sola skinner. En trenger litt motvekt mot dette helvetet av rå kulde.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat