6. des
DAVID NICHOLLS
 
Her er et ferieboktips

Publisert: 01.jun.2017 07.10
Oppdatert: 01.jun.2017 07.10

Noen ganger snubler man bare over bøker. Tilfeldigheter, som likevel blir hengende ved deg.

Sånn var det med romanen «En dag» av David Nicholls, og sånn er det også i denne romanen. Jeg ruslet rundt på et loppemarked, kom over ei kasse bøker og plukket opp denne engelske pocketutgaven. Det viste seg å være en ordentlig feelgood, godt fortalt «sidevender» som gir deg levende bilder i hodet – og selvfølgelig derfor også i etterkant er blitt til film. Jeg har ikke sett «One day» fra 2011 med Anne Hathaway og Jim Sturgess, men anbefaler deg gjerne papirversjonen av historien om Em og Dexter som tilbringer ei natt sammen rett etter eksamen – og som vi deretter følger gjennom livet ved å være med på hva de gjør og hvor de er akkurat denne ene dagen i året, 15. juli helt fra 1988 til 2007. Noen ganger er de sammen denne dagen, andre år er de ikke. Vennskapet og livene deres krysser hverandre og fjerner seg fra hverandre. Og kommer de noen gang til å bli et par?

«En dag» er slett ikke fri for klisjeer. Samtidig klarer den både å overraske og holde interessen oppe gjennom 440 sider. Perfekt følge for soldager på stranda eller lesing på terrassen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke