6. des
Erik Larson
 
Historisk spenning
Den amerikanske forfatteren Erik Larson har gjort det til noe av en spesialitet å kombinere storslåtte historiske panoramaer med konkrete menneskelige tragedier. Dokumentarromanen «Djevelen i den hvite byen» viser hvor god han er til det.

Publisert: 27.jul.2017 06.51
Oppdatert: 27.jul.2017 07.08

Boka kom på norsk på Font forlag i fjor. I hjemlandet kom den allerede i 2003, hvoretter den lå i nærmere sju år på amerikanske bestselgerlister. Så er det da heller ikke ei bok som en gjør seg ferdig med i et jafs, for det er et altfor stort og detaljrikt stoff til det.

Handlingen utspiller seg i Chicago, som i 1893 har fått æren av å arrangere Verdensutstillingen – den første etter Paris. Men samtidig som det planlegges storslåtte attraksjoner av en annen verden, legges også skremmende mørke planer. For i ly av den store tilstrømningen til Chicago, slår morderen Dr. Herman Howard Holmes til. Han får spesialkonstruert sitt eget hotell, bygget for å drepe, og blir med det en av amerikansk histories mest skremmende seriemordere.

Martin Scorsese skal nå være i gang med å filmatisere boka, som skal ha Leonardo DiCaprio i hovedrollen som seriemorder, Men du rekker å lese den før filmen kommer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke