6. des
Gunnhild Øyehaug: Leken og personlig.Fotoi: Magne Sandnes
 
Inspirerende om å lese
De er korte, spenstige, sprudlende og uventede. Gunnhild Øyehaug boltrer seg i lekne studier i litterære kortformater i sin nye bok «Miniatyrlesingar».

Publisert: 22.jun.2017 06.20
Oppdatert: 22.jun.2017 06.26

Gunnhild Øyehaug leverer stadig nye spennende og overraskende refleksjoner om litteratur – denne gangen mest om lesning. 19 små tekster er det blitt rom til, og alle like åpne og inspirerende. For Øyehaug går sine egne veger, og skulle hun slumpe til å støte på en allfarveg i blant, er hun kjapp med å søke ut i villnisset igjen.

Så hva er det slags bok? Jo, først og fremst en samling refleksjoner om litteratur, og om å lese, med utgangspunkt i et knippe vidt forskjellige tekster. Dermed blir også essayene svært ulike, fordi utgangspunktene er så forskjellige. Og det mest spennende ved boka ligger nettopp i den veldige rikdommen i stoffet hun peiler inn med friskt pågangsmot. Hun kommer inn på tekster av forfattere som Olav H. Hauge, Sissel Solbjørg Bjugn, Gro Dahle og Kjartan Hatløy – for å nevne noen av de norske. Men det skjer alltid med en overraskelse på lur, personlig og innfallsrikt. Dette er Øyehaug på hennes mest inspirerende, og da er det ikke mange som kan måle seg med henne.

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke