6. des
Rolf Jacobsen
 
Jacobsens samlede

Publisert: 09.mar.2017 07.11
Oppdatert: 09.mar.2017 07.11

Jeg vet om folk som har Rolf Jacobsens «Samlede dikt» liggende på stuebordet – som en vanlig coffe table-bok.

Og hvorfor ikke? For selv om Rolf Jacobsens samlede dikt skal leses fra perm til perm på en av programpostene under festivalen som nå foregår i Hamar, så kommer nok diktene enda bedre til sin rett når de kan inntas jevnlig i ikke altfor store doser – som når de alltid ligger framme og byr seg til.

Første utgaven av «Samlede dikt» kom i 1973, etter utgivelsen av «Pass for dørene – dørene lukkes». I 1990 gjorde han selv et utvalg i samleutgaven «Alle mine dikt». Mens den nye utgaven av «Samlede dikt» rommer Rolf Jacobsens tolv diktsamlinger komplettert i forhold til «Alle mine dikt». Den femte utgaven av «Samlede dikt», redigert av Hanne Lillebo i 1999, inneholder også en avdeling «Løse dikt» som Jacobsen publiserte i aviser, tidsskrift og antologier. Det er i denne avdelingen «Løse dikt» en finner Jacobsens sene dikt med lokal referanse, som «Tanker ved Ånestadkrysset», «Størst ved Mjøsa», «I det indre av Skandinavia», «Storhamarstranda – november» og «Et dikt om elven Glåma.»

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke