buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Per Jonassen
 
Jonassen i samling

Publisert: 17.aug.2017 06:49
Oppdatert: 17.aug.2017 06:56

Per Jonassen har etablert seg blant enerne i norsk lyrikk, men har gått svært stillferdig til verks. Har du ikke hørt om ham før, sier du? Det er nok mange som ikke helt har fanget opp Jonassen.

Men nå bør det skje. For denne uka utgir Kolon Forlag en samling av diktene hans med tittelen «Under flammetårnet». Boka utgis i anledning Per Jonassens 70-årsdag, og samler hans seks første diktsamlinger, fra debutsamlingen «Nattlamper» (1998) til samlingen «Alt som ikke fins» (2011).

Per Jonassen har med diktsamlingene sine etablert seg som en poet «i den øverste divisjonen», som Klassekampens anmelder formulerte det i anledning utgivelsen av «Natt i et ødeland» i 2002. Men han var godt voksen da han debuterte; som 51-årig «sjauer», som han visstnok liker å kalle seg, utga han debutboka «Nattlamper».

I diktningen sin henter han gjerne motivene sine fra det fra hverdagsliv, arbeidsliv og sjømannsliv. Så er han da også blitt karakterisert som arbeiderdikter. «Forfatterskapet vitner om en jordbunden poet med et sterkt sosialt engasjement», som Steinar Opstad skriver i etterordet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat