buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Karl Ove Knausgård: Avslutter årstidsserien.
 
Knausgård på godt og vondt
Det handler om å ta til seg verden, på en måte, trenge inn i det som omgir oss, fra snegler og jordveps til besvimelser og mixmastere.

Publisert: 06.okt.2016 11:01
Oppdatert: 06.okt.2016 11:10

Med «Om sommeren» avrunder Karl Ove Knausgård sin årstidsserie. Samlet blir den ikke stående som noe høydepunkt i forfatterskapet. Men den byr på fine glimt for den som leter.

En «personlig encyklopedi» er en av betegnelsene som er brukt om denne romanserien på fire bøker. Utgangspunktet er en fars skrift til sin yngste datter, der han på et vis skal forklare henne om verden.

LES OGSÅ: Knausgård festtaler for Munch

Men undervegs tillater Knausgård seg atskillige avstikkere, omveger og også noen blindveger. Resultatet er en romanserie som både forvirrer og nærmest ergrer enkelte ganger, men som også inneholder lysende sekvenser, For nå som alle fire bøkene foreligger, er det enda tydeligere enn før at dette kunne stått atskillig sterkere om det hadde vært kraftig strammet inn.

Tematiseringen og problematiseringen av det selvbiografiske står like sterkt som før, og er noe av det spennende i boka. Men det er helheten som ikke helt holder taket.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat