buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
KOKK: Anthony Bourdain
 
Kokken fra helvete

Publisert: 03.nov.2016 08:10
Oppdatert: 03.nov.2016 08:17

«Kokkejævler», het den da den kom på norsk, Anthony Bourdains «Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly» (2000). «Kokken fra helvete», ble han kalt.

Boka står fortsatt i hylla med kokebøkene, og den hentes fram, både rent fysisk, men alltid, i alle fall når vi nærmer oss en restaurant, fra minnebrikken i bakhodet. «Alt er her; det gode, det onde og det grusomme» (The Good, the Bad and the Ugly/1966/Sergio Leone/Clint Eastwood). Og det er faktisk sant, i denne sammenheng, i alle fall det meste – av dritt og møkk og faenskap i restaurantbusinessen.

I dag er Anthony Bourdains en av New Yorks store, i restaurantmiljøet, men mest av alt i medieverden: med sine bøker, med sine filmer, med sine TV-serier. Og fortsatt handler det om mat.Men aldri har vi ledd bedre enn da han kokte fram boka som er bygget på det som i utgangspunktet var en avisartikkel. Her er kvasse kniver, rappe tunger, digre nevner, grove nakker, dop, drikking, kvinnfolk – og ikke minst alle de triks vi som gjester på restaurant blir utsatt for.

Her er også tipsene for å overleve når du går på restaurant, men mest av alt: mange gode historier.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat