buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Olaug Nilssen: Sterkt om en sønn med autisme.
 
Kraftfullt fra Nilssen
«Tung tids tale» gjør det god litteratur skal gjøre.

Publisert: 12.okt.2017 06:44
Oppdatert: 12.okt.2017 07:16

Olaug Nilssen har en sønn som har autisme. Nå har hun skrevet roman om hvordan det er å være moren hans. En sann historie ville krevd sønnens også, men som hun sa på et bokmøte: Den har hun ikke tilgang til.

«Tung tids tale» følger morens perspektiv gjennom en søknadsprosess for å gi foreldrene mer avlastning og sønnen bedre oppfølging. Samtidig reflekterer Nilssen over hvordan Daniel gikk fra å være en normal liten gutt, til en som må ha selvskadingshjelm og nærmest mangler språk. Det er kraftig kost på snaue 150 sider. Nilssen skjuler ingenting av det hun føler: Å bli så sint at hun blir redd for å slå. Å være så redd at hun ikke får sove. En kjenner seg igjen, men det som gjør det til litteratur av ypperste kvalitet, er at vi får oppleve hvordan livet til et annet menneske er. Det er ubehagelig, men også vakkert. Nilssen skaper et forståelsesrom også mellom linjene. Vi skjønner mer enn ordene. Får kjenne på hvordan det er å være moren til Daniel. Denne evnen til å vekke empati er en av litteraturens viktigste oppgaver. Nilssen makter det på strålende vis.

Terningkast: 6

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat