6. des
Jon Michelet
 
Krigsseiler-romanen
Teater Innlandets forestilling «Skogsmatrosen» har sannsynligvis økt ytterligere interessen for Jon Michelets bestselgende romanserie «En sjøens helt». Og kanskje aller mest for den første boka i serien, fra 2012, som teaterforestillingen har hentet både tittel og handling fra.

Publisert: 11.mai.2017 10.58
Oppdatert: 11.mai.2017 11.13

Jon Michelet har tidligere fortalt til HA at det var mens han bodde i Hamar tidlig på 70-tallet at han fikk sitt første forfatterstipend for å skrive om sjøfolk. Det ble det ikke noe av, men siden har han skrevet flere bøker om sjømenn. Og nå er han i gang med å avrunde selve storverket om den norske krigsseileren. Og det slo an med det samme.

Den 800 sider store «Skogsmatrosen» ble høstens bestselger i 2012, og siden har det bare tatt helt av, både i antall sider og antall lesere. «Jeg har jo tenkt på dette som en folkebok,» uttalte Michelet til HA i 2012. «Jeg vil gjerne skrive like folkelig som Prøysen og Sandbeck, selv om jeg ikke er noen visesmed.»

Men han fant i hvert fall hovedpersonen sin i Sandbeck-land – i Åmot. Her starter handligen i 1939. Og den som har fått gjenoppvekket smaken på sjølivet av Teater Innlandet de siste dagene, vil sikkert like å gjenoppdage boka også.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke