buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Jens M. Johansson: Har levert sin beste roman.Foto: Pål Audestad
 
Lekker analyse av ekteskap
«Det er som om Else og Sivert aldri har stilt det grunnleggende spørsmålet: Hvorfor er vi sammen, egentlig?»

Publisert: 04.okt.2016 12:10
Oppdatert: 04.okt.2016 14:32

Slik formuleres en hovedtematikken i Jens M. Johanssons roman «Et godt liv». Johansson har flere flotte romaner bak seg, men dette er nok den som har de klart beste forutsetningene til å gi ham et bredt gjennombrudd. «Et godt liv» er en presis og samtidig rikt sammensatt roman om samliv og ekteskap; om lengslene vi går inn i forhold med, om håp og drømmer, men like mye om savn og nederlag.

Det er flere ulike samliv som skildres. For det første Simon og Katja sitt, fylt av krangler og brutte forventninger. Katjas foreldre Else og Sivert er døde, og Katja har tatt vare på morens dagbøker og personlige papirer. Disse er det forfatteren Simon tar fatt i, noe som fører til at de to ekteskapene kaster gjensidig lys over hverandre. I tillegg trekkes også historien om samlivet mellom Sylvia Plath og Ted Hughes inn i den samme tematiske kretsen, og sørger for en ytterligere utdyping av den. Til sammen er det blitt et sjeldent innsiktsfylt og variert bilde av lengselen etter et godt samliv.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat