6. des
Redaktør: Gabriel Michael Vosgraff Moro er redaktør for BLA, sammen med Brynjulf Jung Tjønn.
 
Lenge etterlengtet – nå er den her
Norges første månedsavis for litteratur er her. Bokvennen Litterær Avis – BLA – er herlig ambisiøs og gjennomført med glød og snert.

Publisert: 02.mar.2017 07.04
Oppdatert: 02.mar.2017 07.23

Inspirasjon fra Times Literary Supplement kan anes, tidsskriftet som jeg lenge trodde det ikke gikk an å leve uten. Så det er ikke lite spenning knyttet til norske BLA. Og forventningene innfris.

Det er tidsskriftet Bokvennen, tidligere utnevnt til årets kulturtidsskrift her til lands, som i fjor ble relansert i avisformat med tittelen BLA. Målet synes allerede da å ha vært å gi ut tidsskriftet hver måned. Og fra og med denne uka er månedsavisa i gang, med forfatterintervjuer, essays og kritikk. Redaktørene Gabriel Michael Vosgraff Moro og Brynjulf Jung Tjønn har lagt seg på ei linje som kombinerer aktualitet med bredde i stofftilfanget. Elin B. Tobiassens essay om den afrikanske forfatteren Boualem Sansal står sentralt, med vekt på romanen «2084», som skildrer framtidsriket Abistan, som styres av radikale islamister, og som nå kommer på norsk. Bladet skal også ta for seg lærebøker; her med en omtale av «KRLE-boka», der anmelder Leif-André Trøhaugen bemerker at ordet «helvete» ikke nevnes med et ord.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke