buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
ASTRID Lindgren
Foto: Bjørn Larsson Ask/ SCANPIX
 
Fra bokhylla: Lotta tåler en ny runde
Sjarmtrollet Lotta fra Bråkmakergata blir aldri for gammel. Bøkene om henne kommer heldigvis stadig i nye opplag.

Publisert: 04.mai.2017 08:17
Oppdatert: 04.mai.2017 08:26

Visste du at de aller første bøkene om Lotta og familien hennes i Bråkmakergata kom allerede i 1956? Selvsagt er det Astrid Lindgren som har skapt denne tre-fireåringen, som vokser opp sammen med to eldre søsken, far og mor, gamletante Berg og den slitte rosa kosegrisen.

Helt fra den første boka om Lotta hadde Astrid Lindgren et godt samarbeid med illustratøren Ilon Wikland. Sammen klarte de å lage en herlig, trollete unge som mente at hun kunne det aller meste.

På denne tida av året, når sykkelsesongen er i full gang, kan det passe fint å finne fram den gjennomillustrerte boka «Visst kan Lotta sykle». Den ble gitt ut som bildebok første gang i 1971, og den kom faktisk ut på nytt nå i 2017. Nok en gang skal Lotta bevise at hun kan noe hun egentlig ikke kan. Du vet at det går galt, men det er en fornøyelig historie i både tekst og bilder. Gjennom Lotta viste både Lindgren og Wikland at de hadde sett barn i trassalderen i full utfoldelse!

Fortellingene om Lotta er også blitt til filmer

Trude Ånnevik

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat