buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Frode Grytten: Kan ha skrevet årets beste novellesamling.
 
Mangfoldige mannsportretter
Frode Grytten er en strålende novelleforfatter. Det viser han igjen med samlingen «Menn som ingen treng».

Publisert: 05.okt.2016 13:57
Oppdatert: 05.okt.2016 14:10

Bokhøsten ligger an til å bli kjennetegnet av novelleutgivelser. Etter at noveller i årevis har levd i skyggen av romanene, er det i år en rekke framtredende forfattere som har valgt novellesjangeren – og gjør det svært godt. En av de fremste er Frode Grytten, som utgir en hel serie med herlige mannsportretter – ti i tallet, og nesten alle er like knallbra.

Alle mennene har sitt å slite med, de beveger seg gjerne på kanten, både av loven og av andre kanter som regulerer samliv og samfunnsliv. De faller litt utenfor, noen mer alvorlig enn andre, men alle framstilt både med innlevelse og forståelse.

Grytten trekker opp komplekse situasjoner og sammensatte karakterer og gjør det med en språklig tyngde og eleganse som åpner opp for langt større rom enn den stramme novelleformen ofte innbyr til. Det er atskillig humor til stede i av dem, men enda mer alvor. For det er mye innsikt i menneskesinnet i disse ti historiene; dette er en utmerket kilde til kunnskap om mannen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat