26. apr
Aukrusts jul: Med manus av Haakon Isachsen.
 
Mer mystikk i Flåklypa
«Aukrusts jul» er i ferd med å bli en av de helt store suksessene blant juleheftene. Årets utgave er like vilter og gøyal som den pleier å være.

Publisert: 23.nov.2017 06:42
Oppdatert: 23.nov.2017 07:33

I 2004 kom det første juleheftet i Flåklypa-serien, med manus av Haakon Isachsen. Siden har det fortsatt med nye Flåklypa-hefter hvert eneste år. Med det framstår manusforfatter Haakon W. Isachsen som en av dem som virkelig har ført Aukrust-universet videre. For det er nyskrevne historier det dreier seg om, med velkjente figurer fra Kjell Aukrusts bøker, men ofte i overraskende roller.

Noe av sjarmen med Flåklypa-heftene er kombinasjonen av vidt forskjellige elementer. Edvard Munch, gullfeber, polske innvandrere, smugling av svensk julemat og hemmelige tunneler fra krigens dager er blant ingrediensene i årets hefte. Og i sentrum som alltid – Solan Gundersen, Ludvig og Reodor. Det er de som binder de ulike historiene sammen, selv om forfatter Haakon W. Isachsen har gjort det rimelig vanskelig denne gangen med stadige kutt mellom de ulike handlingstrådene. Det er vilt så det holder, men av «Aukrusts jul» venter en seg litt av hvert, og det er akkurat det en får. Det er kjempegøy i år også.

Terningkast: 5

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.