buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Nora Aschim.
 
Mørkt og fint av ung debutant
Nora Aschim gir ut sin første diktbok i en alder av 18 år, og hun har ikke gått for en lettvekter.

Publisert: 30.mar.2017 07:08
Oppdatert: 30.mar.2017 07:19

«Unngå øyekontakt» handler om en 24 år gammel jente som planlegger å ta sitt eget liv, og, som i et selvmordsbrev, ønsker hun velkommen til sine siste dager.

De såre ordene treffer hardt når hun forteller om alt som gjør så vondt. Både tanker, følelser og minner har fått plass. Alt med et melankolsk og hardt blikk. Formen er moderne, og det er lite som minner om de klassiske diktene vi alle har blitt foret med på grunnskolen. De er enkle og små. Nora klarer kunsten å si mye, med lite, på en utrolig flott måte. For det er ikke enkelt å skulle gi disse temaene en kropp av ord.

Nedstrippet

Det var vanskelig å ikke gråte fra side 30, til boka sluttet på side 137. De tapte dagene, barndomsminnene og selvhatet skildrer alle den harde og triste kjernen – å ikke ville leve lenger.

Det er på en enkel nedstrippet grunn, Nora bygger diktene sine. Hun forklarer nøktern og direkte. Historiene er sammenfiltret av virkelighet og metafor og den barnlige dragningen mot Mummi-universet tegner en tykk kontrast til diktenes dystre natur, og gjør budskapet desto sterkere.

Fra alt dette mørke, har Nora klart å dra ut det aller fineste. Nydelige dikt som treffer en i hjertet og lungene og hodet. Selv om det gjør vondt, vil man ikke slippe taket når boka er over. Noen av dem måtte leses om, og om, og om igjen. Og man er nok verken den første eller siste som har følt det sånn i møte med «Unngå Øyekontakt».


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat