16. des
Monica Isakstuen: Bragepris sist, ny roman nå.
 
Morskjærlighet og raseri
Det er ikke så enkelt å være mor i Monica Isakstuens roman «Rase». Det er ikke noe enklere å være barn.

Publisert: 07.okt.2018 13.59
Oppdatert: 07.okt.2018 17.51

Monica Isakstuen, oppvokst i Hamar, fikk Brageprisen for romanen «Vær snill med dyrene» i 2016. Nå følger hun opp med «Rase» – om en mors forsøk på å beholde selvkontrollen.

Årets roman er i mangt en oppfølger til den foregående. Den gangen dreide det seg om hvor barnet skulle bo når foreldrene skiller lag. I årets roman har moren, som forteller historien, fått tvillinger, pluss en datter fra tidligere ekteskap. Og forholdet både til barn og mann setter tålmodigheten hennes på stadige prøver. For stadig føler hun seg truet av at et ukontrollert raseri skal ta styringen over henne. Og det er kampen mot dette ukontrollerbare sinnet som bærer romanen.

Moren kjenner det er farlige, sterke krefter som trenger seg på. Og igjen viser Monica Isakstuen sin evne til å gå inn i situasjoner, forhold og følelser som kan være ubehagelig nærgående. Kanskje er konfliktstoffet i «Rase» enda heftigere enn i den foregående. Og Monica Isakstuen viser igjen sin evne til å gå inn i situasjoner der det gjør skikkelig vondt.

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke