buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Ny roman: Jan Chr. Næss har skrevet en historie som driver om å lappe sammen en familie der han har vært utro.
 
Når tillit knuses
Henrik har vært utro, men har sammen med Tonje bestemt seg for å forsøke å løse flokene. Lar det seg gjøre?

Publisert: 16.feb.2017 07:51
Oppdatert: 16.feb.2017 08:37

Jan Chr. Næss er ikke på noen måte ny i det norske forfatterlandskapet. Født i England og oppvokst i Norge, ga Næss ut sin første bok i 1999. 52-åringen har hele 16 utgivelser i sekken – både skjønnlitterære verk og barnebøker.

Romanen «En familie om høsten» starter i midten av et forsoningsforsøk – en badeferie for Tonje, Henrik og deres 17 år gamle datter Pernille, som sammen forsøker å komme seg vekk fra problemene hjemme i Norge.

Henrik og Tonje har bestemt seg for å finne ut av problemene – helst uten å inkludere Pernille. Skånes det som skånes kan. Men sol, dykking og restaurantmiddager er langt fra det familien trenger, når historien sakte, men sikkert nøstes opp og setter sterke spotter på de skjøre stillasene den lille familien forsøker å ikke ramle ned fra.

håp og håpløshet

Den varme sommeren og den kalde norske høsten er en historie om håp, og håpløshet. For hvor starter man? Hvem er viktigst? Hvem har rett? Og ikke minst; hvordan takler man en tenåring, som må navigere seg gjennom sine egne prøvelser, midt oppi alt dette andre? Etter hvert begynner familien på tre for alvor å merke konsekvensene av Henriks sidesprang, og undres om det i det hele tatt er mulig å lappe sammen knust tillit.

Historie som driver

Jan Chr. Næss’ språk er tungt. Det krever tilvenning, og føles tidvis som et forsøk på å tilføre boka edge. Men det flyter ikke alltid, og historien får unaturlige pauser, når den må vike for beskrivelser av det største og det minste av omgivelser familien omgir seg med. Men på tross av dette har Næss skrevet en historie som driver. En bok man ikke vil legge fra seg, og særlig del to er en pageturner man sjelden ser i slike romaner.

Karakterskildringene er lavmælte og enkle, men man føler en nærhet til både Henrik, Tonje og Pernille, som alle tre er noe mer enn bare situasjonen de har havnet i. Næss klarer også å gi leseren en kjølig distanse, som fungerer utrolig godt som en beskrivelse av familiens egosentriske og ensomme tilværelse. Man føler for alle, selv om karakterene presenteres for leseren i en dunkel belysning. Realisme er kanskje ikke bokens sterkeste side, men det er så absolutt spenningen. Næss har skrevet en nær roman om den skjøre knivseggen livet balanserer på. Den anbefales

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat