buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Olestads minner
Som «gjenskinn» beskriver Halvard Olestad diktene han har gitt ut denne høsten.

Publisert: 08.des.2016 07:01
Oppdatert: 08.des.2016 07:01

Det er gjenskinn, eller minner fra eget liv, folk han har møtt, situasjoner som har gjort inntrykk. Vi kjenner fra før kort-novellene hans, som har hatt en stor grad av humor. Humoren finnes også i flere av diktene, selv om et alvor også sniker seg inn.

Og gjenskinn er det, av små hverdagssituasjoner. 80 dikt har det blitt, en del av dem som små fortellinger og refleksjoner over livet som er levd, tida som går. Det som alle kan se og de tankene vi tenker, men gjemmer lengst inne. Som for eksempel i diktet «Slåbrok og tøfler», hvor vi får en beskrivelse av en som ikke liker vinteren: «Hæn skjønne det itte – ja det er det triste. Førr tida den kjæm aldri att. Et hælvår omtrentlig har Lauritsen miste. Den tida har tungsinnet tatt.»

Vi kan vel kalle det heimstaddiktning, og i formen er ikke eksperimentell. Dette er fortellende dikt, med rytme og rim. Noen ganger kan jeg ønske meg litt mer eksperimentering med form, noe av friheten og spillerommet i diktene ville da kanskje bli større? Den bundne formen gir av og til en følelse av begrensning. Andre ganger fungerer det helt fint. Spesielt likte jeg «Skyggelys», her er vi kanskje på det mest finstemte.

Også denne boka er illustrert av Oddmund Mikkelsen med kjent strek som fungerer godt til diktene.

Dette er dikt fra ulike livsfaser og årstider. Likevel sitter jeg igjen med at det er høsten, eller livets siste fase som har opptatt Olestad mest denne gangen. Og det stemmer kanskje godt med utgangspunktet, å formidle gjenskinn – eller minner.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat