buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Mona Høvring: Utgir sin niende bok. Foto: Agnete Brun
 
På oppdagelsesferd i språket
Det er fortsatt januar. Går det allerede an å si at Mona Høvring har skrevet årets vakreste diktsamling?

Publisert: 19.jan.2017 06:49
Oppdatert: 19.jan.2017 06:49

I 2014 ble hun nominert for Nordisk råds litteraturpris for romanen «Camillas lange netter» – ei litt utypisk bok i forfatterskapet. Med årets bok «Jente med dødningehode», som er hennes sjette diktsamling, er hun tilbake på et hovedspor i diktningen sin.

«Gravene sto tett i tett, men plutselig fant jeg en ledig plass», heter det i diktet «Jeg gir meg over til sommeren». Det er karakteristisk for ei bok særpreget av en kontinuerlig imøtekommenhet overfor det uventede og ukjente. Diktene åpner for uforutsette innsikter og opplevelser, og gjør lesningen til en oppdagelsesferd i vakkert vridde landskaper og i møter med både Jenta fra verdensrommet og Kvinna som tvinna på ei lykkesnor. Og så snart du aner kjente spor, vrir diktene seg løs og fri. Slik oppstår en frihetssøken der hvert dikt og hver tekst er både i dialog med seg selv, og løsriver seg fra seg selv. For her er det inngang på eget ansvar, og belønningen tilsvarende uventet. «Jeg føler for å gi deg en silkemjuk overflod», heter det i et dikt, og hvem vil ikke ha det?

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat