buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Siri Hustvedt: Gir noe å bryne seg på.Foto: Marion Ettlinger
 
På sviktende grunn
Boktittelen «På sviktende grunn» tar ordene fra munnen min idet jeg prøver å skrive noe begripelig om Siri Hustvedts nyeste essaysamling.

Publisert: 18.jan.2018 07:12
Oppdatert: 18.jan.2018 07:29

For trass i at Siri Hustvedt fører meg inn i emner som spenner fra fosterstadiet, via kunstig intelligens, til det mekaniske mennesket, må jeg innrømme at lesingen knapt gjør meg klokere. Snarere mer klar over hvor uvisst det meste er. Men på et vis er det kanskje dét forfatteren vil. Tenker jeg, og tjuvlåner litt fra Financial Times: Heldigvis har vi Hustvedt til å belyse begrepet tvil på en intelligent måte.

For hva er egentlig kroppen og sinnet, ett eller to? Følger en egenskap av arv eller miljø? Hva er fantasi, empati, evnen til å tenke, føle, elske, erfare? Slike intrikate spørsmål løfter forfatteren i ei lang rekke, og gir meg en stadig sterkere fornemmelse av hvor komplekst et individ er. At nesten ingenting er gitt. At verken vitenskapen eller filosofien kan besvare, enn si bevise alt.

Så mye lar Siri meg forstå i den sofistikerte akademiske stilen sin, og anbefalingen min blir med forbehold: Boka egner seg best for lesere som ønsker noe å bryne hjernen på.

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat