buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Bukowski: Bildet er fra ’78.
 
Fra bokhylla: «Post Office» av Charles Bukowski
«Det begynte som et feilgrep. Det var like oppunder jul og den lokale fylliken oppe i bakken som pleide å kjøre på dette hver jul, fortalte meg at de tok hvem faen som helst».

Publisert: 14.des.2017 08:28
Oppdatert: 14.des.2017 09:17

Boka er skrevet av Charles Bukowski i 1971 og oversatt til norsk av Olav Bakken Jensen.

Charles Bukowski skildrer den ustabile tilværelsen som alkoholiker i mange forskjellige jobber i Amerika på 60-tallet. Protagonisten Henry Chinaski er en tidvis deprimert mann, som kun finner glede i drikking, veddeløpshester og sex.

Han har ikke mye til overs for autoriteter, og har sjelden en jobb lengre enn noen uker; bortsett fra to perioder da han jobbet på postkontoret over lengre tid.

Taper-tilværelsen til Henry Chinaski skildres på en naturalistisk måte, i denne postmodernistiske historien om en alkoholisert landstryker og antihelt, som man får sånn medfølelse med -bortsett fra de gangene Chinaski opptrer avskyelig med sitt dårlige kvinnesyn.

Post Office har en nesten anarkistisk tilnærming til mange temaer, og skildrer ikke bare de spesielle situasjonene, men gir også hverdagen og tilværelsen lys -eller mørke, hvis man skal være tro mot bokas tematikk.

Bukowskis skrivestil er direkte, folkelig og ærlig. Jeg slukte den i løpet av to dager, og angrep straks neste bok i trilogien.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat