8. des
Päivi Laakso: Utgir ny roman.
 
Røff, fabulerende og ømskinnet
Finskfødte Päivi Laakso er tilbake med ny roman – 13 år siden sist.

Publisert: 23.nov.2016 11.56
Oppdatert: 23.nov.2016 11.59

Päivi Laakso debuterte i 2001 med romanen «Jeg elsker sol», og framsto med en fabulerende frisk stil i den norske litteraturen. Etter oppfølgeren «Sanatorium» i 2003, er det mest som bildekunstner hun har gjort seg gjeldende, inntil nå.

I «Myggfangerne» får hovedpersonen Päivi beskjed om at faren ligger for døden hjemme i Finland, og det er utgangspunktet for en hjemreise, både inn i minnenes verden og til farens dødsleie. Og det viser seg å være mye å ta tak i og lufte ut.

Som Päivi Laaksos to første romaner er også denne preget av en bortimot burlesk humor. Men det er også kommet inn et dypt alvor og en sårhet i denne romanen som nok er det som gjør sterkest inntrykk – i kombinasjon med den ganske så friske humoren. Resultatet er igjen en roman som griper med sin annerledeshet; Päivi skriver på norsk, men står kanskje mer i en finsk fortellertradisjon. Og «Myggfangerne» representerer et gjennomført friskt og annerledes innslag i den norske litteraturen. Fint å ha Päivi tilbake!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke