8. des
David Nicholls
 
Samlivsbrudd med humor

Publisert: 16.nov.2017 08.22
Oppdatert: 16.nov.2017 08.26

Det stemmer, jeg har skrevet om David Nicholls før. Om romanen «En dag». Men har du lest «Oss»? Gjør det!

Douglas og Connie, et middelaldrende par med sønnen Albert på 17 år, er «oss», vi’et. Det har i alle fall Douglas trodd. Albert skal flytte hjemmefra for å studere og far planlegger derfor en dannelsesreise i Europa for hele familien. Det ligger an til en fin sommer – helt til Connie erklærer at ekteskapet er over.

Ønsket om brudd kommer som lyn fra klar himmel for Douglas – og gjennom hans tilbakeblikk på parets første møte, forelskelse, sam- og foreldreliv får vi innblikk i hvordan motsetninger en gang tiltrakk hverandre. Den frie, kunstneriske Connie falt for den beskjedne forskeren Douglas. Men nå er det slutt. Det vil si, først skal Europa oppleves! Sammen.

Nicholls skriver humoristisk og fengende. Kanskje er ikke «Oss» en dyptpløyende roman som går til margen av menneskesinnet, men den er veldig gjenkjennelig i sine familiære episoder. Her er lattervekkende beskrivelser – og såre øyeblikk.

Vil Douglas og Albert noen gang finne tonen? Kan Connie forandre mening? «Oss» anbefales for alle som har en familie!

Anne Ekornholmen

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke