buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Niels Fredrik Dahl: En sønn åpner morens dagbok etter hennes død.
 
Sammensatt familieportrett

Publisert: 30.nov.2017 07:33
Oppdatert: 30.nov.2017 08:18

I «Mor om natten» fletter Niels Fredrik Dahl sin egen historie inn i fortellinger om andre i familien, og danner et portrett av mennesker som knapt kjenner hverandre.

Inntrykket mitt er at moras migrene og mentale mørke, som hun selv har framstilt i nattboken, stenger for et ekte, ærlig samspill mellom de berørte.

Siden mangelen på klare forbindelser er så grunnleggende, må jeg skjerpe meg for å holde rede på hvem og hvilken setting det enkelte avsnittet handler om. Til gjengjeld er språket stilrent og tilgjengelig, enten Dahl skildrer harde fakta om alkoholmisbruk, konflikter, utroskap, eller sanser av lukter, lys, lyder og særtrekk ved personene.

For romanen forsyner leseren raust med informasjon, inkludert noe nokså intimt. Men takket være forfatterens treffsikkerhet, tar innholdet et fast tak uten å virke utleverende. For min del åpner det dessuten døra til et forfatterskap jeg visste lite om fra før, og gir et interessant glimt inn i erfaringene som preger mannen bak. Han med de mange verkene, og som her i det siste har latt meg møte Mor gjennom et helt langt liv. Anbefales!

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat