buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
PER OLOV ENQUIST
 
Selvbiografi som roman

Publisert: 11.jan.2018 07:31
Oppdatert: 11.jan.2018 09:32

Per Olov Enquist (1934) er en av Sveriges best kjente forfattere. Selv om du ikke har lest noe av ham, vil du ha glede av selvbiografien «Et annet liv».

Enquist debuterte mens han fortsatt var student i litteraturhistorie.

Gjennombruddet kom i 1964 med «Magnetisørens femte vinter», og siden er han blitt kjent for et stort samfunnsengasjement – om enn med et noe pessimistisk syn på verden – gjennom både skjønnlitteratur, avisspalter, som tv-programleder, kritiker og som manusforfatter for teater og film.

Selvbiografien «Et annet liv» kom i 2008. Her forteller Enquist brutalt ærlig om barndommen og oppveksten på den svenske landsbygda, om idretten, de lange reisene og om suksessen som forfatter – med Nordisk råds litteraturpris i 1969.

Men ikke minst forteller han åpent om alkoholismen. Hvorfor Enquist drikker blir det opp til leserne å «forstå» ut fra alt han forteller om livet. Hvorfor han skriver, forklarer han selv. Det er for å «få det att hänga i hop, annars blir man ju tokig».

Man kan vanskelig se for seg en mer «litterær» og velskrevet selvbiografi. «Et annet liv» er sterk, morsom, selvransakende og interessant.

Anne Ekornholmen

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat