buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Levi Henriksen.
 
Sin fars hus
Den er svart som natta, den nye romanen til Levi Henriksen. Men den rommer glimt av godhet også.

Publisert: 31.aug.2017 06:48
Oppdatert: 31.aug.2017 06:53

Et bilde av det falleferdige gule huset i Åkersvika preger omslaget av boka. Det er da også en roman om å vende tilbake til ei tid som er forbi, til en verden som har gått under.

Når romanen åpner, er huset solgt og skal rives. Hit er det jeg-personen vender tilbake til å finne ut av både seg selv og sin families historie. Dermed føyer «Her hos de levende» seg pent inn i rekken av romaner som har sitt utgangspunkt i ferden tilbake til egne røtter. For det er et mye brukt romangrep som ligger i bunnen. Men som alltid har Levi sin egen vri på det.

Jeg-personen er en ganske tradisjonell Levi-skikkelse; rockemusiker og lettere deppa. «Faktisk håper jeg at gitaren vil sprekke. Det er ikke flere sanger igjen. Jeg er lei alt dette jaget etter vind», sier han innledningsvis.

Men mer enn jeg-personens historie, er det historien om faren hans Hermann Henriksen som fortelles. En sentral skikkelse er Hermanns stefar, som vel er blitt den ekleste skikkelsen i Levis univers. Men først og fremst er det forholdet mellom far Hermann og sønnen det handler om. «Nå vet jeg hva hemmeligheten til faren min var», heter det mot slutten av romanen. Men det er en lang ferd som skal tilbakelegges før han kommer dit. Og mye av ferden foregår i ganske mørke og avstengte landskap. For «Her hos de levende» er nok blitt den dystreste av Levis Henriksens romaner. Men det er også en roman der han mest målrettet noensinne går løs på de mest glødende smertepunktene. Det er vondt å lese. Og godt.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat