6. des
Nina Lykke: Har funnet sin egen form. Foto: Ib Michael
 
Skarpsynt og gjenkjennbart
Nina Lykkes roman «Nei og atter nei» er en både skarp og humoristisk avsløring av mekanismer i en kjernefamilie som mange nok kan kjenne seg igjen i.

Publisert: 05.okt.2016 13.33
Oppdatert: 05.okt.2016 13.44

Ingrid og Jan bor med to voksne sønner på Nordstrand. Det er utgangspunktet for en roman som er like skarp i sin avslørende kritikk som den er morsom i sine formuleringer. Og det er en ganske så sjelden kombinasjon som Nina Lykke har funnet fram til. For her er det humor med sting, og det er lov å le selv om det som skjer er alvorlig nok.

Og oftere blir en nok grepet av alvoret i framstillingen. For til tross for humoren, er det noe som står på spill i familien slik den framstilles her. Visst er deler av samtidskritikken ganske besk, men enda viktigere er det at især i skildringen ekteskapsforholdet er det et alvor og en tyngde som griper.

Framfor alt er det kombinasjonen av de ulike elementene – skarpheten, humoren og kritikken, som imponerer. Nina Lykke har funnet en form som fungerer uten å overdrive verken avsløringene eller humoren. I tillegg er det rett og slett en medrivende spennende historie om et ekteskap som går i lås.

fakta:

Nei og atter nei

forfatter: Nina Lykke

Sjanger: Roman
Forlag: Oktober
Kort om boka: Både familielivet og ekteskapet har mistet glansen. Nå røyner det på.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke