buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Bukowski: Tysk-amerikansk forfatter. Foto: Scanpix Original bildetekst: SPØRSMÅL 5: Han skrevt romanen Factotum. Navnet? *** Local Caption *** SPØRSMÅL 5: Han skrevt romanen Factotum. Navnet?
 
Skittenrealismen

Publisert: 22.feb.2018 07:53
Oppdatert: 22.feb.2018 08:45

Charles Bukowski er mest kjent for sin roman Post Office. Factotum er skrevet senere, men er forgjengeren og en del av samme romanserie.

Factotum er en del av Charles Bukowskis romanverker om Henry Chinaskis liv og elleville – men samtidig nitriste – reiser rundt på det amerikanske kontinentet for å tjene til livets opphold. Boka kom ut i 1975, men tar for seg Henry Chinaski som ung mann på 40-tallet. Samtidig som Chinaski reiser rundt for å få og miste jobber, er andre menn på hans alder ute i krigen og tjener landet sitt. Dette faktum og bakteppet for handlingen setter Henry Chinaski og hans udugelighet, drikking og holdninger enda lenger ut i den miserable og naturalistiske verdenen til Charles Bukowski. Vi møter Chinaski da han går av bussen i en by for å prøve lykken klokken fem om morgenen, og forlater han i en strippebule i slutten av boka. Elendigheten gjennomsyrer handlingen. Charles Bukowski skriver om et trist og nedbrutt tilfelle av arbeiderklasse som ikke er om bord på den amerikanske drømmen og søker trøst i sex og drikking. Kanskje det er derfor verkene hans ofte blir omtalt som skittenrealismen?

David William Øynes

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat