buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Rune R. Moen: Barnebok-debutant. Foto: Geir Vestad
 
Skumle opplevelser i skogen
Hvem kunne trodd at det kan lure SÅ mange farer i skogen?

Publisert: 22.des.2016 06:26
Oppdatert: 22.des.2016 06:34

Det er en klassisk, men frisk guttebokstil som preger hamarsingen Rune R. Moens barnebokdebut «Redd Ronny!» Rune R. Moen har arbeidet som oversetter i 15 år, og prisbelønt sådan, I høst har han gitt ut sin første egne skjønnlitterære bok. Det er blitt ei bok som skiller seg behagelig ut fra mye av det som utgis for gutter i 8- til 12-årsalderen. For det er en stund siden den klassiske realistiske gutteboktradisjonen er blitt videreført, men det gjør faktisk denne boka.

Stian og vennene hans er ganske vanlige dataspill-entusiaster, som trives best inne på gutterommet. Og skogen utenfor virker både skummel og spennende, når de må til skogs for å redde to eldre gutter. Slik er utgangspunktet for handlingen, Og gjennom ulike episoder lærer guttene noe om både naturen og seg selv. «De dødes tjern» heter et av kapitlene, og det er alltid et skremmende litterært motiv. Men samtidig ligger realismen alltid i bunnen, som når handlingen topper seg ved fossen, som ligner på Korpreiret i Løten, og som vel er noe av det mest dramatiske som naturen på Hedmarken har å by på.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat