buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
FOR­FAT­TER: Lars Myt­ting.
 
Som å se en film i hodet
Jeg har ikke lest «Hel ved». Men da alle snakket om Lars Mytting, lette jeg fram romanen «Vårofferet» fra 2010. Og den er blitt sittende i meg.

Publisert: 19.jan.2017 06:50
Oppdatert: 19.jan.2017 07:06

Løytnant Aksel Størmer har et soldatliv på samvittigheten, og er omplassert til militærleiren i Messingdalen for sakte, men sikkert å avvikle leiren. Det er mørkt og dystert i den avsidesliggende bygda, både bokstavelig og mentalt.

Men Lars Mytting har et fortellerspråk som maler store, sterke bilder i hvert fall i mitt hode. De lokale menneskene, den kontaktsøkende unge jenta Størmer blir en farsfigur for, de motvillige omgivelsene fulle av hemmeligheter som etter hvert avdekker hendelser fra langt bakover i tid – alt trer så tydelig fram at det er som om en film spilles av foran øynene når man leser.

Flere anmeldere mente «Vårofferet» er en maskulin roman, nærmest dynket i våpenolje og innestengte følelser. Det er i beste fall bare halve sannheten. For Mytting strekker sitt univers langt bredere og river leseren med i gjenkjennelige følelser og troverdige skildringer av miljø og mennesker. «Vårofferet» er en meget god bok som det er verdt å ta fram igjen fra bokhylla.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat