buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Tom Rob Smith
 
Spennende og gripende
«Barn 44» er engelske Tom Rob Smiths debutroman.

Publisert: 02.feb.2017 06:51
Oppdatert: 02.feb.2017 07:09

Den kom da forfatteren var 29 år og ble solgt til 22 land – før hollywoodprodusent Ridley Scott sikret seg filmrettighetene.

En bestselger allerede før utgivelsen, altså. Og boka holder det «hypen» lover. Selv om thrillere ikke egentlig er «min tekopp», ble jeg fengslet fra første side da jeg for noen år siden fikk «Barn 44» i gave.

Scenen er det Stalin-styrte Sovjetunionen i 1953. I en kommunistisk stat finnes ikke kriminalitet – om den ikke da utføres organisert, av myndighetene.

Vi følger politimannen Leo Dermidov som på egenhånd begynner å etterforske dødsfallet til en ung gutt som blir funnet ved jernbaneskinnene i Moskva. Og det viser seg å være flere døde barn. Dermed er Leo erklært fiende av staten og blir stilt overfor voldsomme prøvelser, blant dem det umulige valget: sin kone eller sitt liv.

«Barn 44» er en intrikat, bredt utviklet fortelling som er både medrivende, ekkel – og fantastisk. Jeg skriver under på Terje Stemlands anmeldelse i Aftenposten i 2008: «Som thriller er Barn 44 utmerket. Likevel et det som studie av et diktatur boken gjør størst inntrykk».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat