buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Foto: Jean Malek
 
I bokhylla: Margareth Atwood er stadig like aktuell
Hvem skulle trodd at Margareth Atwoods «Tjenerinnens beretning» skulle dukke opp igjen, 32 år etter at den kom ut.

Publisert: 19.okt.2017 09:16
Oppdatert: 19.okt.2017 09:33

Men det har den altså. Den kom i nytt opplag i 2017, og i siste nummer av medlemsbladet til Den norske Bokklubben har den fått bred omtale.

Da jeg leste omtalen, kjente jeg igjen uhyggesfølelsen jeg hadde da jeg leste boka i 1985. Jeg har lest mange bøker i ettertid, også av Margaret Atwood, men det er få bøker som jeg har blitt så opprørt over som nettopp denne.

Canadiske Margaret Atwood tar oss med til fjern framtid, til republikken Gilead. Der lever befolkningen under et strengt regime etter at de har gjennomlevd lange tider med strålingskatastrofer, sykdommer og veldig lave fødselstall. I dette samfunnet har fanatisk religiøse grupper tatt makta og har innført et diktatur som fratar kvinner alle rettigheter.

Her møter vi blant andre tjenerinnen Offred. Hun lever som konkubine og har én oppgave: å produsere barn. Hvis hun ikke adlyder, blir hun hengt eller sendt bort for å dø. Men Offred er sterk og har livsvilje og er villig til å utfordre overmakten.

Boka er blitt både film og serie i senere tid. Og det er kanskje ikke tilfeldig, slik verden er?

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat