buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Rune Christiansen
 
Stillferdig ensomhet

Publisert: 09.feb.2017 06:15
Oppdatert: 09.feb.2017 06:45

Rune Christiansen fikk Brageprisen i 2014 for «Ensomheten i Lydia Ernemans liv». Så fortjent.

Han var også nominert til Ungdommens kritikerpris, og det for ei bok som i hele sin «framferd» er både varsom, langsom og udramatisk. Enebarnet Lydia Erneman har flyttet fra sine aldrende foreldre på et gårdsbruk nord i Sverige, og jobber som veterinær på en liten plass i Norge. Hun har ingen stor omgangskrets, men nyter stor respekt blant både kolleger og bøndene som ringer henne når dyr trenger hjelp. Gjennom små episoder, tanker, beskrivelser får vi innblikk i et hverdagsliv som er innadvendt, men ikke trist, begrenset, men slett ikke uten følelser. Lydia er lydhør overfor både dyr, natur og stemninger, og hun treffer også en mann som hun lever sammen med, uten at det åpner henne mer mot omverdenen. Det stillferdige hverdagslivet fortsetter.

Rune Christiansen har et poetisk, originalt og vakkert språk som gjør boka til en intens leseropplevelse. Det skapes et univers med rom for undring overfor tid, liv og død, forgjengelighet, melankoli og det å være tilfreds og harmonisk – om enn i en mental ensomhet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat