6. des
Vigdis Hjorth: Om arvestrid. Foto: NTB Scanpiz
 
Tettpakket om arvestrid
Det er historien om en familie med sine hemmeligheter, og fire søsken i arvestrid, som fortelles i Vigdis Hjorths nye roman «Arv og miljø».

Publisert: 06.okt.2016 11.00
Oppdatert: 06.okt.2016 11.02

«Det er ikke lett å være menneske», heter det i Vigdis Hjorths nye roman. De har da også sitt å slite med, de fire søsknene som strides om hytter på Hvaler og om familiestridigheter i sin alminnelighet. Med denne romanen har Vigdis Hjorth igjen tatt for seg et nytt kapittel i sin historie om hvordan det er å være menneske i Norge idag, litt i slekt med og forlengelse av «Et norsk hus» i 2014.

LES: Flere av HAs bokanmeldelser her

Undervegs er det også lagt inn en kort sekvens om hovedpersonen Bergljots besøk på Hamar under Rolf Jacobsen-dagene, som skildres som en sjelden stillferdig og harmonisk opplevelse i alt det stridbare. «Jeg hadde sagt mitt, det lå meg ikke lenger på hjerte, hjertet mitt var lett, jeg tenkte: Tenk at jeg skulle få oppleve dette», heter det her.

Men gjennomgående er det langt fra lette hjerter det handler om i romanen, og Vigdis Hjorth viser seg igjen som en særs skarp observatør. Kanskje hadde boka vunnet på en strammere redigering, men som helhet har den både glød og trøkk i kjent stil.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke