8. des
Øyvind Torseter: Ny pris.
 
To fortjente prisvinnere
Geir Vestad

Publisert: 09.mar.2017 07.11
Oppdatert: 09.mar.2017 07.27

Torun Lian fikk Litteraturprisen og Øyvind Torseter fikk illustrasjonsprisen for «Alice svømmer ikke» – ei barnebok som naturlig nok ligger an til å få kraftig medvind av prisutdelingen. Og det er medvind som fortjent.

Boka kan i både tekst og illustrasjoner virke enkel og nærmest ukomplisert. Det er noe av kunsten så drevne folk som Torun Lian og Øyvind Torseter behersker, at de kan gi det tilsynelatende enkle både dybde og kompleksitet. Alice er ei litt pinglete, stille og forsagt jente; det er slik hun også skildres i Torseters illustrasjoner. Men den introverte Alice har også en indre styrke som også uttrykkes i illustrasjonene. Det er dette sammensatte bildet av henne som er så fint, og som gjør boka til et svært spennende og sammensatt portrett.

Både Lian og Torseter har hver for seg fått mange priser i sine karrierer. Og denne gangen er det nettopp samspillet i tekst og bilde som gjør dette til en særegen og flott utgivelse.

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke