8. des
Anne B. Ragde: Viderefører serien.Foto: NTB scanpix
 
Trivelig møte med gamle kjente
«Liebhaberne» bringer ikke så mye overraskende nytt inn i Neshov-universet. Men det er trivelig å møte gamle kjente.

Publisert: 10.aug.2017 06.59
Oppdatert: 10.aug.2017 07.11

Det er denne litt pratsomme hyggen ved å sees igjen, som er noe av sjarmen ved Anne B. Ragdes femte bok i serien som startet med Berlinerpoplene. Det er ikke den store dramatikken som preger serien for tida. Og «Liebhaberne» er definitivt ikke ei bok du starter med, uten å ha lest de fire første. Til det henger de altfor tett sammen, uten at det er noen svakhet.

Det kulturhistoriske aspektet er blitt enda tydeligere understreket denne gangen. Arbeidsliv, interiør, møbler, matlaging – Ragde sparer ikke på de beskrivende detaljene. Det er slik som når du kommer på sommerbesøk til den ikke helt nære familien. Da er du alltid litt spent på hva som er til middag. Og har de ikke ommøblert litt? Så la gå at det blir ikke nødvendigvis veldig spennende litteratur ut av det. Men de som har vært med Ragde til Neshov-land fra før, synes sikkert det er greit med en oppdatering. Hittil har de kjøpt over en million av disse bøkene, og det stanser nok ikke med det.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke