buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Morten Øen: Selvportrett med røyk.
 
Undergangen er nær
Strømmen har vært borte i halvannet år. Den teknologiske sivilisasjon har gått dukken. Frank, kjæresten Heidi og bikkja Blondie er blant de overlevende.

Publisert: 17.aug.2017 06:49
Oppdatert: 17.aug.2017 06:56

Det er Frank som fører ordet i Morten Øens roman «Norge om våren». En solstorm har ødelagt det meste av elektronikk og teknologi. De overlevende prøver etter beste evne å dyrke det som trengs for å holde det gående en stund til.

Post-apokalyptiske romaner, de som skildrer livet etter katastrofen, er i ferd med å bli en trend som stadig flere forfattere går inn i. Morten Øens roman føyer seg pent inn i tradisjonen.

I en verden der lite fungerer og menneskene er stort sett overlatt til seg selv i ødemarka et sted, er det også skikkelser som viser seg som handlekraftige. Hovedpersonen Frank er en fyr som ikke trenger mye for å overleve, og romanen rommer ikke rent få innspill til et slags førstehjelpsskrin for overlevende. Og noen finnes det alltids som kan bytte hermetikk mot smør. Det er et slags nytt samfunn som bygges opp på siste rest av det gamle. Og selv om en nå og da kan ha følelsen av å ha lest lignende før, er det likevel kraft i Øens endetidsskildring.

Terningkast: 4

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat