16. des
STIAN Hole: Illustratør i toppklasse.Foto: André Løyning
 
Vakkert og sårt om døden
Stian Hole er en av landets absolutt fremste barnebokillustratører. Med Synne Leas både sobre og luftige tekst har bildeboka «Du og jeg» blitt en utrolig vakker bok om angsten for å miste den en er mest glad i.

Publisert: 22.feb.2018 07.53
Oppdatert: 22.feb.2018 08.35

Lillebror, storesøster og bestefar har et nært og tett forhold. Men noe er på gang og en forandring truer. «Jeg har levd lenge nå», sier bestefar. Men han legger til at han kan leve litt til. «Ennå er det oss», smiler bestefar». «Du og jeg og lillebror», sier storesøster.

Det er en historie fylt av ømhet og sårhet, båret av Stian Holes fantastiske drømmende og stemningsfylte illustrasjoner. Hole har sitt helt egne uttrykk, og utnytter det fullt ut. I tillegg har Synne Lea en skjør åpenhet i teksten sin som griper rett inn i kjernen av det som illustrasjonene formidler.

«Du og jeg» er også effektivt preget av kombinasjonen mellom det nakent følelsesfylte og det fabulerende. For det er nettopp det som går ut over det hverdagsnære og realistiske som gir løft og dybde til denne historien.

Så kanskje er det årets vakreste bildebok som allerede foreligger? Det vil i så fall ikke være noen overraskelse, for dette er akkurat så flott som en kunne ha håpet.

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke