buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Bror Hagemann: Sår skildring.
 
Vondt og skjørt om skakkjørt liv
Bror Hagemann har skrevet gode romaner i 15 år, men har fortsatt til gode å få det helt brede gjennombruddet. Det fortjener han nå.

Publisert: 07.sep.2017 06:40
Oppdatert: 07.sep.2017 06:59

Misbruk, overgrep, forsømmelse og uforstand. Det er ingen lett tematikk som tas opp i Bror Hagemanns «Leo». I omfang er den ganske så beskjeden, men kanskje nettopp derfor virker historien så sterkt. For hovedpersonen, 17-årige Leo, er ikke en gutt som hevder seg på noen måte, men er en sårbar sjel som blir vitne til og tar inn over seg atskillig av småbyens mørke sider. «Leo» er også et småbyportrett fra Østlandet; handlingen er lagt til Gjøvik på 80-tallet og Yvonne, som Leo er forelsket i, har vært håndballkeeper på Brumunddal.

Leo er en gutt som ikke finner seg til rette i hverdagen. Han har sine håp og drømmer, men er også et offer for samfunnets mørke krefter. De støter sammen i et lite kammerspill av en roman som kanskje ikke overrasker, men som scorer på sin lavmælte stemning og underliggende spenning. «Leo» er vond lesning, og er den kanskje aller såreste noensinne av Hagemanns lavmælte romaner. Det er nok heller ingen av dem som griper fastere tak enn denne.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat