19. aug
 
Bønder i byen
Bygdeungdommen satte sitt preg på Hamar sentrum lørdag, med tevlinger som kvalifiserer til bygdeungdomslagets landsstevne.

Publisert: 21.jun.2014 15:21
Oppdatert: 22.jun.2014 10:03

Det er Vang Bygdeungdomslag som arrangerer helgens fylkesstevne for medlemmer i bygdeungdomslaget i Hedmark.

Tevlingsansvarlig i arrangementskomiteen Agnete Børresen forteller at rundt 100 medlemmer er med på stevnet. Deltakerne kommer fra Grue, Elverum og Hedmarken.

TEVLINGER

En spesialitet for bygdeungdomslaget, er tevlingene deres. De arrangerer ferdighetskonkurranser i ulike aktiviteter som traktorferdighet, swing, blomsterdekorasjon og motorsag, for å nevne noe.

Vise seg fram

Lørdag hadde de tatt med seg alle tevlingene sine til Hamar by.

– Det gjør vi for å vise oss fram, og det vi driver med. Helgas tevlinger kvalifiserer til å delta på tevlingene på landsstevnet, som arrangeres i sommer i Akershus, sier Børresen.En av tevlingene lørdag, var å anrette et spekematfat for fire personer. På 45 minutter skulle deltakerne anrette spekemat, frukt og grønnsaker.

Ikke bare bønder

Dommerne Helene Kartomten, Inger Amb og Silje Nybakken gikk rundt og fulgte med for å gi sine poeng.

På et bord sitter Mina Heggelund, Christine Sundmoen og Vegard Solbakken Mellum, henholdsvis fra Romedal og Stange Bygdeungdomslag, og Løten Bygdeungdomslag.

De danderer spekeskinke og pynter med frukt og grønnsaker. At det bare er odelsgutter og -jenter som er medlemmer i bygdeungdomslaget, stemmer ikke.

– Jeg har vært med i 7 år og trives godt. Jeg kommer ikke fra gård. Bygdeungdomslaget er for alle, og ikke bare bønder. Det er koselig å treffe venner og dele felles interesser, sier Solbakken Mellum.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke